Történet

Szentpéterfáról az első írásos emlék az 1221-es esztendőről maradt fenn. Településünk tehát közel 800 esztendős múltra tekint vissza. Egyesületünk nem rendelkezi ilyen veretes múlttal, de történelme azért van.

A legnépszerűbb sportág – mint talán mindenhol az országban – Szentpéterfán is a labdarúgás volt. Visszaemlékezések, korabeli feljegyzések szerint „komolyabban” az első világháború után kezdett teret hódítani a futball Péterfán. A 30-as években a péterfai futballcsapat a szomszéd falvak gárdáival már játszott barátságos mérkőzéseket. Szervezett keretek között 1943-ban lépett pályára először településünk labdarúgó-csapata, az Országos Levente Bajnokságban. A nem is olyan közeli múltban egyesületünk Szentpéterfai KSK, Szentpéterfa SC, FC Szentpéterfa néven szerepelt a különböző bajnoki kiírásokban. Klubunk első pályája a temető mögött volt, majd 1948 után a szigeten. A jelenlegi sportpálya 1952 óta működik.

Klubunk Szentpéterfai Sport Egyesület néven 2007 óta működik. Négy szakosztályt foglal magába (teke, férfi és női labdarúgás, lövészet). Sokszoros bajnok tekecsapatunk a városi (Szombathely) amatőr bajnokságban szerepel, lövészeink és női focistáink alkalmi erőpróbákon, meghívásos tornákon vesznek részt, férfi futballcsapatunk felnőtt és ifjúsági gárdája pedig a megyei II. osztályban (Szombathelyi-csoport) játszik.

 

Kiemelt támogatóink

Szentpéterfai Önkormányzat Villkász Kft. TAKÉP-2000 Kft. Vasi Rája Kft.